Diş protezlerinin temizliği tıpkı kendi dişlerimizin hijyeni kadar önemlidir ve bakımına zaman ayrılması gerekir. Ağız içinde oluşabilecek enfeksiyonların veya ağız kokusunun önüne geçmek, protezlerin kullanım ömrünü artırmak için protezlerin bakımının her gün yapılması şarttır. Gerekli aralıklarla da diş hekimine kontrole gidilmesi önemlidir. Diş protezinde fırçalamayla temizlenemeyen lekelenmeler veya kişinin çözemeyeceği başka problemler çıkabilir. Bu durumlarda da yine diş hekimi kontrolü şarttır.
Diş Protezlerinin Temizliği Nasıl Yapılır?
- Eğer sabit protez ağızda mevcutsa gövde altlarına özel olarak üretilen diş ipleri öne çıkar. Tıpkı kendi dişlerimiz gibi aynı teknik ve periyotlarla dişler fırçalanır. Sonrasında ise uygun kalınlıktaki arayüz fırçalarıyla ara yüzler ve gövde altları yemek artıklarından temizlenir.
- Eğer hareketli yani takılıp çıkarılabilen bir protez kullanılıyorsa diş protezlerinin yemeklerden sonra ve gece uyumadan önce ağızdan çıkarılıp temizliği yapılmalıdır.
Diş protezleri için özel üretilen diş fırçaları protezi temizlerken kullanılabilir. Diş macunu, içeriği gereği aşınmalara sebep olabileceğinden kullanılmaz. Aktident tarafından diş protezleri için özel diş fırçası ve jelinden oluşan protez bakım paketleri hazırlanmıştır ve bunların kullanımı temizlik için pratik olacaktır. Aşırı sıcak su kullanımından da kaçınılmalıdır çünkü protez deformasyona uğrayabilir. Protezler için özel üretilen kimyasal tabletlerle de etkin bir temizleme yapılabilir. Üretici firma talimatlarına uygun sürelerde bekletilip sonrasında protez mutlaka yıkanır. Sabah protezin takılmadan önce yine yıkanması gerekir.
Diş Protezlerini Nasıl Saklamalıyız?
Aktident’in diş protezlerine özel temizleyici jel ve tabletlerini, fırçalarını ve saklama kutularını hemen sipariş verip güvenle kullanabilirsiniz.
Comments are closed.