Bir bebek dünyaya geldikten sonra büyüme sürecinde farklı gelişimler göstermektedir. Bu gelişimlerden biri de diş çıkarmalarıdır. Bebeklerde, genellikle 6. aydan sonra diş çıkmaya başlar. Ama bazı bebekler, sık rastlanan durum olmasa da, bir yaşına kadar diş çıkarmayabilirler.
Diş Çıkarma Süresi Nedir?
Bebeklerin diş çıkarma süreçleri, üç yaşına kadar devam eder.6 yaşından sonra da süt dişler düşer ve yerine yeni, kalıcı dişler gelir. Ebeveynlerin, kendi bebekliklerinde diş çıkarma zamanları neyse, genellikle bebeklerinde de aynı olur.
Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?
Bebeklerin gelişimleri birbiri ile aynı olmadığından, diş çıkarma süreçleri de değişmektedir. Kimi bebek, bu dönemi çok rahat geçirir. Kimi bebekler ise ağrılı olarak huzursuz geçirirler.
Bebekler, diş çıkarmaya başladıklarında çok belirgin özellikler gösterir. Bunların en sık görülenleri şunlardır.
- Geceleri sık uyanma ve ağlama krizleri,
- Hafif öksürük,
- Salya akıtma,
- İshal,
- İştah kaybı,
- Huysuzluk,
- Eline geçirdiği her şeyi ağzına götürme istemesi.
Bebeklerde Diş Çıkarma Sırası Nedir?
Bebeklerde ilk çıkan dişler, genellikle alt ön kesici dişlerdir. Bu dişler, aynı anda da çıkabilir. Daha sonra da üst ön kesici dişler çıkar. Düzenli olarak gelişen sıralama şöyledir.
- Alt ön kesici dişler,
- Üst ön kesici dişler,
- Üst yan kesiciler,
- Üst alt yan kesiciler,
- Üst alt ve üst ilk azı dişler,
- Alt ve üst köpek dişleri,
- Alt ve üst arka azı dişleri.
Bebekler diş çıkarma süresi bitene kadar ortalama yirmi diş çıkarmaktadırlar. Diş çıkarmada yaşanılan belirtiler, hastalıklara sebep olmaz. Bebek diş çıkarma sürecinde, bağışıklığı düştüğü için hastalanabilinir.
Bebekler Diş Çıkartırken Nasıl Beslenmelidir?
Diş çıkartan bebeğin diş etleri hassaslaştığından beslenme şekli de değişebilir. Yemeyi istemeyen bebekler de kilo kaybı gözlemlenir. Böyle durumlarda bebek kesinlikle zorlanmamalıdır. Anne sütü ve mama yeterli olacaktır.
Bebeklerde Diş Çıkarma Süreci Nasıl Kolay Atlatılır?
Aftamed Diş Çıkarma Jeli, bebeklerin bu süreci rahat geçirmesine yardımcı olmaktadır. Hızlı bir şekilde ağrıyı azaltarak, diş eti iltihapları için koruyucu bir film tabaka oluşturur.
Aftamed Diş Çıkarma Jeli’nin, 3-36 aylık bebekler ile yapılan klinik çalışmalar neticesinde, 7 gün sonunda ağrı, kızarıklık, ödem ve salya akıtma gibi belirtileri büyük ölçüde azalttığı belirlenmiştir.
Aftamed Diş Çıkarma Jeli Nasıl Kullanılır?
Oluşan diş çıkarma belirtileri sonucunda bebeklerde oluşan sıkıntıların gidermesi için, jelin yemeklerden sonra ve uyumadan önce uygulanması gerekmektedir. Temiz parmak ucu ile diş çıkan bölgeye masaj yapılarak jel kaplanır. Günde üç ya da altı kere, gerekirse daha fazla da tekrarlanarak uygulanabilinir.
Aftamed Diş Çıkarma Jeli, renklendirici ve koruyucu madde içermemektedir. Aynı zamanda mama tadındadır. Ayrıca içeriğinde, alkol, şeker ve renklendirici, gluten ve laktoz, paraben, kortizon, lidokain, SLS ve GDO bulunmamaktadır.
Aftamed Diş Çıkarma Jeli bebek tarafından yutulduğunda zararı yoktur. Aftamed Diş Çıkarma Jeli ürününü, hemen sipariş verip, güvenle kullanabilirsiniz.
Comments are closed.