facebook twitter

Cerrahi Müdahale Sonrası Ağız Yaraları İçin Neler Yapılabilir?

Ağız yaralarının başta cerrahi müdahaleler olmak üzere birçok nedeni vardır. Ağız içinde birçok cerrahi işlem yapılabilir. Bunlar arasında, gömülü diş çekimi, kök ucu rezeksiyonu, apse drenajı vb cerrahi işlemler vardır. Bu tür cerrahi işlemlerin hemen ardından ağız içinde çeşitli yaralar oluşabilir. Ağzınızda cerrahi müdahalelerden sonra ortaya çıkan bu yaralar genellikle ağrılıdır. Bunun yanı sıra dişlerinizi fırçalamak veya sıcak yemek yemek gibi günlük aktivitelerinizi zorlaştırabilir. Ağzınızda cerrahi müdahalelerden sonra oluşan birtakım yaralar için diğer ilaçlarla etkileşimi olmayan çeşitli ürün kullanarak ağrılarınızı hafifletebilirsiniz. Aftamed yüksek koruyucu kalkan jel ile ağzınızın içinde ağrıya ve acıya neden olan yaraların acısının önüne geçebilirsiniz. Ağız yaralarının cerrahi müdahalelerden farklı nedenleri var mı?

Ağız Yaralarının Farklı Nedenleri Var Mı?

Elbette, ağız yaralarına neden olan farklı nedenler bulunur. Ağız yaralarına sadece cerrahi müdahaleler neden olmaz. Cerrahi müdahalelerden farklı olarak ağız yaralarına yol açan hastalıklar şunlardır;

  • Kandidiyaz veya oral pamukçuk; Ağızda beyaz ve kırmızı lekelerin çıkmasına neden olur. Bir tür mantar enfeksiyonudur.
  • Herpes simpleks; Ağız içinde ve kenarlarında çeşitli uçuklara neden olur. Ayrıca, herpes simpleks ağız uçuklarının yanı sıra genital yaralar da oluşturabilir.
  • Liken planus; ağız içinde ya da ciltte kaşıntılı ve iltihaplı bir döküntüye yol açar. Kronik bir rahatsızlıktır.
  • Kronik pamukçuklar; Bu rahatsızlıkta pamukçuk, kırmızı ve düz kenarlıdır. Etrafında ise beyaz ve grimsi lekeler vardır.
  • Gingivostomatit; Özellikle çocuklarda yaygın olarak görülen bu ağız yarası pamukçuğa benzer fakat soğuk algınlığı veya grip belirtileri ortaya çıkar.
  • Otoimmün hastalıklar; Otoimmün hastalıklar da çoğunlukla ağız yarasına neden olur.

Ağız Yaraları Nasıl Tedavi Edilebilir?

Çoğu durumda ağız yaraları tedavi edilmeden iyileşir. Cerrahi müdahaleler ve küçük yaralanmalardan oluşan ağız yaraları ise genellikle 1-2 hafta içinde geçer. Diş hekiminiz ağız yaralarının iyileşmesine destek olmak amacıyla ürünler önerebilir. Ağız yaralarınız çok acı veriyorsa Aftamed yüksek koruyucu kalkan jel kullanabilirsiniz. Ağrılı ve geniş yaralar için özel olarak üretilen Aftamed kalkan jel alkol ve şeker içermez. Yutsanız bile herhangi bir zararı bulunmayan ürünün doz aşımı riski de yok. Ağzınızda çeşitli nedenlerle oluşan yaralar için Aftamed yüksek koruyucu kalkan jel kullanabilirsiniz. Aftamed Yüksek Koruyucu Kalkan Jel ürününü, hemen sipariş verip, güvenle kullanabilirsiniz.

 

Comments are closed.

× WhatsApp İletişim Hattı