Yeni takılan hareketli protezlere alışmak zaman gerektirmektedir. Diş protezine adaptasyonu sağlamak için özellikle ilk zamanlarda yardımcı ürünlerden destek almak, sürecin hızlanmasını sağlayacaktır.
Protezin ne kadar süreyle takılması gerektiği hakkında diş hekimi ayrıntılı bir bilgi verecektir. Fakat ilk başta, protezin sürekli olarak takılması gerekmektedir. Bu durum başlarda hastanın rahatsız olmasına yol açabilir. Bu aşamada genellikle hekim tarafından önerilen yardımı ve destekleyici ürünlerin kullanılması, bu rahatsızlığın hafiflemesine yardımcı olacaktır.
Protezin ilk takıldığı dönemlerde hastanın yumuşak ve protezini zorlamayacak besinler tüketmesi önerilmektedir. Çiğneme işlevi, iki taraf için de eşit olarak yapılmalıdır. Protezin ilk takıldığı dönemde sert ve yapışkan gıdalar tüketmek, proteze hasar verebilir. Proteze alışma süreci tamamlandıktan sonra sert ve yapışkan besinler de rahatlıkla tüketilebilir.
Hastalara öneriler:
- Protezin çıkarılması ilk başta hastalara zor gelebilir. Başlangıç döneminde protezin takılma ve çıkarılma işlemi temiz havlu ya da ıslak kağıtlar üzerinde yapılmalıdır. Bu sayede protezin yere düşme riski önlenmiş olacaktır.
- Protez, yemek yedikten sonra mutlaka çıkarılmalı ve yıkanmalıdır. Bu aşamada portatif diş protezi temizleme tableti‘nden yararlanabilir. Bu noktada unutulmaması gereken, diş protezinin çıkarılması ve su altına tutulması hijyen için yeterli olmayacaktır.Protez bakımının günlük ve düzenli olarak yapılması gerektiği bilinmelidir. El sabunları ya da diğer temizlik malzemeleri, protezin zarar görmesine yol açmaktadır. Yalnızca protez için üretilmiş temizleme ürünleri kullanılmalıdır.
- Yemek yerken küçük parçalar halinde tüketilmesine dikkat edilmelidir.
- Sakız ya da macun gibi yapışkan gıdalar tüketilmemelidir.
- Konuşma işlevlerinin yerine gelmesi ve protezlerin daha çabuk yerleşmesi için yüksek sesli okuma pratikleri yapılmalıdır.
- Protezin yere düşürülmesi durumunda kırılabileceği unutulmamalıdır.
- Diş protezleri, özel olarak üretilmiş diş protezi fırçası ile temizlenmelidir. Şayet bu fırçalar sürekli olarak hastanın yanında bulundurulamıyor ise, portatif temizleme ürünleri sürekli yanında taşınmalıdır.
- Protezin tazyikli su ile yıkanmamasına özen gösterilmelidir. Bu aşamada protez düşebilir ve kırılabilir.
- Hareketli protez mutlaka ıslak bir ortamda muhafaza edilmelidir.
- Uyku esnasında protez, diş protezi temizleme tableti olan suyun içinde tutulmalıdır.
- Protezden kaynaklanan sorunlarda zaman kaybetmeden diş hekimine başvurunuz.
- Protez kaynaklı vurukları ve yaraları diş hekiminize mutlaka gösteriniz.
Aktident Diş Protezi Temizlik Seti ürününü, hemen sipariş verip, güvenle kullanabilirsiniz.
Comments are closed.