facebook twitter

Diş Protezi Bakımı İçin 7 Kural

Diş Protezi Bakımı İçin 7 Kural

 

Durmadan Çalışan Diş Protezlerinizi İyi Durumda Tutmak İçin Basit İpuçlarımızdan Yararlanın ve Gülümseyin!

Sabit dişleriniz bir kısmı veya tamamı düşmüş ya da çekilmişse şu an diş protezi kullanıyor olabilirsiniz: Tüm doğal dişlerinizi kaybettiyseniz total protez ya da birkaç dişinizi kaybettiyseniz kısmi protez. Her iki durumda da özel bakıma ihtiyaç duyulmaktadır. İşte size diş protezlerinizin bakımı için yedi altın kural.

1. Onlara bir mola verin.

Yatmadan önce diş protezinizi çıkarın. Bir Toronto diş hekimi olan Dr. Lewis West, “Ağız dokuları, gün boyunca kullanıldıktan sonra yenilenebilir” diyor. Gündüz protezlerinizi çıkarmanız sizin için bir seçenek değilse, bunları altı ila sekiz saat boyunca başka bir saatte çıkardığınızdan emin olun. Metal mandalları varsa protezlerinizi ılık suya batırın. Metal mandallar yoksa, ya bir sirke- su çözeltisi ya da özel bir protez temizleyicisi kullanabilirsiniz. Doldurma, leke, plak, tartar ve bakterilerin çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

2. Onları dikkatle kullanın.

Diş protezleriniz ucuza gelmedi. Ve kolayca kırılabilirler, onlara karşı dikkatli olmak isteyeceksiniz. Düşerse, bir havlu veya bir kase suyun üzerinden temizleyin. Kürdanları kullanmayın ve onları temizlemek için çok güçlü temizleyiciler veya aşırı sert fırçalar kullanmayın. Bütün bunlar diş protezlerinize zarar verebilir. Onları asla küçük çocukların veya evcil hayvanların ulaşabileceği yerlerde bırakmayın.

3. Onları her gün temizleyin.

Bunlar gerçek dişleriniz değil, fakat bu düzenli temizliğe ihtiyaç duymadıkları anlamına gelmiyor. Dr. West, “Hala lekeleri, tartarları ve bakteriler üzerinde barındırıyorlar ” diyor. Diş protezlerinizde plak oluşmuşsa, dokularda enfeksiyon ve tahriş gibi sorunlara neden olabilir. Diş protezlerinizi, gerçek dişleriniz için kullandığınız aynı yumuşaklıktaki bir fırça ile fırçalayın. Özel bir diş protez temizleme fırçası da kullanabilirsiniz. Dr West, “Eczanelerde diş protezi temizliğine yardımcı olmak için şu an pek çok ürün var” diyor.

4. Komple ağız sağlığınıza dikkat edin.

Tam diş proteziniz olsa bile, dişetlerinize hala bakmanız gerekir. Diş protezlerini çıkarınca ağzınıza iyi bir durulama yapın ve diş etlerinizi bir parça havlu veya yumuşak bir diş fırçasıyla masaj yapın. Kısmi diş protezleriniz varsa bile mevcut dişlerinizi her gün düzenli fırçalamanız, diş ipi ve arayüz fırçası kullanmanız gerekiyor.

5. Dişçinize görünün.

İster kısmi, ister total diş proteziniz olsun, diş hekiminize yılda en az bir kez görünmeniz gerekir. Ottawa’daki Kanada Diş Hekimliği Birliği’ndeki dişçilik programının yöneticisi Dr. Euan Swan, “Diş hekimi ağız dokularınındaki değişiklikleri ve kanserli neden olabilecek yaraları inceleyecektir” diyor. “Diş hekimi ayrıca ağız hijyenine ve diş protezi bakımına ilişkin tavsiyeler de verecektir.”

6. Doğru şekilde oturduğundan emin olun.

Diş protezleriniz düzgün şekilde oturmuyorsa veya rahat hissettirmiyorsa, diş hekiminizle görüşmenizin başka bir nedeni de budur. Ağızlarımızda bulunan diş etleri ve kemikler zamanla değişir ve bu da uygunsuz bir diş protezine neden olabilir. Gevşek diş protezleri, yara, ağrı ve yanma gibi problemlere neden olabilir. Havayı yutmaktan karın gazına bile neden olabilirler. Diş hekimleriniz diş protezlerini formu değişen ağız içine göre ayarlayabilir. Ayrıca çeneye oturmayan protezler periodontal bir hastalığın işareti olabilir, bu yüzden kontrol ettirmek önemlidir.

7. Vücudunuzun geri kalanını iyi besleyin.

Diş protezleri ile taze meyve ve sebzeleri ısırıp çiğnemek zor ya da acı verici olabileceğinden, gerekli besin maddelerini alamama riski vardır. Araştırmalar doğru beslenmenin diş eti hastalığının ilerlemesini yavaşlattığını gösteriyor, bu nedenle daha sağlıklı bir diyet bile daha sağlıklı bir ağız anlamına gelebilir.

Aktident Diş Protez Bakımı ürünlerini, hemen sipariş verip, güvenle kullanabilirsiniz.
 

Comments are closed.

× WhatsApp İletişim Hattı