Ağız ve Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır? Neler Yapılabilir?
Ağız ve diş bakımı için gerekli özen gösterilmediğinde, ağız içerisindeki dokularda da dişlerde de hasarlar veya hastalıklar meydana gelmektedir. Dişlerde çürüme ve tartar oluşumu, ağızda aft ve yaralar gözlenmeye başlar. Sindirim sisteminin başlangıcını teşkil etmesi ve aynı zamanda dışarıyla teması olan bir bölgede bulunmaları nedeniyle, ağız ve diş bakımı önemlidir. Bakımsız dişlerde renk değişimleri ve ağızdaki kötü kokular, kişinin sosyal hayatını da olumsuz etkiler. Ağız ve diş bakımınıza özen göstermek istiyorsanız önerilerimizi dikkatle okuyun.
Ne Zaman Ne Yediğinize Dikkat Edin
Ağız ve diş bakımına, yediklerinize dikkat ederek başlayabilirsiniz. Dişe yapışan, şekerli gıdalardan mümkün olduğunca uzak durun. Dişlerinizdeki bakteri oluşumunu tetikleyen şekerli gıdalar, çürük oluşumlarının birincil nedenlerinden biridir. Bu tür gıdaları tüketseniz dahi, 20 dakika içerisinde dişlerinizi fırçalayarak zararlarından biraz da olsa korunabilirsiniz. Aşırı çay ve kahve tüketimi, sigara kullanımı dişlerde lekelenmelere yol açacağından azaltılmalıdır. Ayrıca dişlerde hassasiyet oluşumunun engellenmesi için, aşırı sıcak ve soğuk gıdalardan uzak durulmalıdır. Diş yapınızı desteklemek için D vitamini, Kalsiyum ve Fosfor alımına dikkat etmelisiniz.
Ne yediğiniz kadar ne zaman yediğiniz de önemlidir. Doktorlar günde en az 2 defa olacak şekilde, her öğünden sonra diş fırçalanmasını tavsiye etmektedir. Eğer ara öğün yapıyorsanız, bu bir sonraki ana öğünde dişlerinizi fırçalayana kadar dişlerinizdeki bakteri plağının artacağı anlamına gelir. Ara öğün yapmamaya, yapıyorsanız da dişlerinizi suyla çalkalamaya özen gösterin.
Ağız ve Diş Bakımını Rutin Hâline Getir
Ağız ve diş bakımını günlük rutininizin bir parçası hâline getirin. Ağız ve diş bakımı, bir sonraki güne ertelenemeyecek kadar hassas bir konudur. Günde en az 2 kere, sert olmayan bir fırçayla dişlerinizi fırçaladıktan sonra; diş ipiyle diş aralarınızı temizlemeyi unutmayın. Diş aralarında kalan ve diş fırçasıyla çıkarılamayan artık maddeler, diş ipiyle çıkarılabilir. Günde 1 defa, tercihen geceleri yatmadan önce ise arayüz fırçası kullanmalısınız. Arayüz fırçası kullanarak, günlük ağız ve diş bakımı rutininizi tamamlayabilirsiniz. Diş ipinin dahi ulaşamadığı, dişle diş etinin kesiştiği yerde kalan artıklar ancak, arayüz fırçasıyla temizlenebilir. Doğru arayüz fırçası numarası içinse mutlaka diş hekiminize danışmalısınız.
Düzenli Diş Muayenesi Yaptırın
Yetişkinlik dönemi olarak adlandırılan 25 yaş sonrası, vücudun yapım aşamasından yavaş yavaş yıkım aşamasına geçtiği dönemi anlatmaktadır. Yetişkinlik dönemiyle birlikte, ağız ve diş bakımınızı günlük olarak yaparken düzenli diş muayenesi yaptırmayı da unutmamalısınız. Yılda 2 defa diş hekimine muayene olmanız diş eti çekilmesi, iltihap ve tartar oluşumu gibi sorunların erken teşhis edilebilmesini sağlayacaktır. Diş taşınız varsa, hekiminin tarafından temizlenir. Ağız ve dişlerinde sorun yaşayan hamile kadınlar da gecikmeden diş hekimlerinden randevu almalıdır. Bazen özellikle hamilelik dönemiyle ilgili halk arasında dolaşan yanlış bilgiler sebebiyle; ağız ve diş sorunları normal kabul edilebiliyor. Eğer hamilelik dönemindeyseniz ve ufak da olsa bir diş sağlığı problemi yaşıyorsanız; tedavinizi geciktirmeyin ve geri dönüşü olmayan hasarlara yol açmayın.
Aktident Ağız Bakımı ürünlerini, hemen sipariş verip, güvenle kullanabilirsiniz.
Comments are closed.